12-15 portioner
Kagebund:
3 æg
150 g. rørsukker
1,5 spsk. vaniljesukker
150 g. mel
1,5 tsk.
bagepulver
1,5 dl. mælk
40 g. smør
Mørk chokolademousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. chokolade (55%)
3 dl. fløde
Nougatmousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. nougat
2,5 dl. fløde
Hvid chokolademousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. hvid chokolade
2,5 dl. fløde
Pynt:
Frysetørrede hindbær
Kagebund:
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver
sammen og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
Varm mælken med smørret og vend det i massen til sidst.
Beklæd en firkantet bageform med bagepapir og hæld dejen ned i. Bag bunden ved
180 grader i 15 minutter, eller indtil den er gylden og ikke giver for meget efter.
Når den er afkølet, stikker du bunden ud med mousseringe. Herefter beklæder du mousseringene med plastikchartek (som billedet nedenfor), og de er nu klar til selve moussen.
Mousse:
Start med den mørke chokolademousse. Herefter nougatmousse og til sidst den hvide chokolademousse. Fremgangsmåden er den samme. Lad hver mousse stå i køleskabet og sætte sig i en times tid.
Opblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog mælken op og tilsæt den opblødte
husblas, mens mælken er varm. Hak chokoladen (eller nougat/hvid chokolade) i mindre stykker og kom den i en
skål og hæld ca. 1/3 af den varme væske over. Pisk, til blandingen er glat, skinnende og elastisk. Tilsæt resten af mælken,
mens der piskes til konsistensen er den samme.
Pisk fløden let, og når
chokolade-blandingen er nået ned på 35-45 grader tilsættes fløden. Fordel moussen, og sæt det på køl.
Pynt til sidst med frysetørrede hindbær, eller hvad du har lyst til.
Hold da op hvor er den bare flot!
SvarSletSer hammerende lækkert og flot ud !
SvarSletHyggehygge
Marianne
Hold da op - det ser flot ud!! Sådan en gad jeg godt at smage :)
SvarSletMarianne
Ih, hvor er den smuk! Og appetitlig :o) Jeg kunne i hvert fald godt klare en omgang :o)
SvarSlethvor købe man plastikchartek henne
SvarSletHos Specialkøbmanden :-)
SvarSletHejsa! Vi skal lave denne mousse-dessert til nytårsaften, men vi kan ikke finde plastikchartek nogen steder! Man kan bestille den på nettet, men bliver først leveret til os om flere dage... :( Jeg ved godt jeg er lidt sent ude, men måske kender I andre steder det kan købes?
SvarSletJohanne
Hvor lang tid skal den stå på køl? :)
SvarSletDenne kommentar er fjernet af forfatteren.
SletKan den holde sig til dagen efter?
SvarSlet