tirsdag den 27. marts 2012

Pære Belle Helene


Pærer:
4 pærer
½ vaniljestang
7,5 dl. vand
225 g. sukker
saft af ½ citron


Chokoladesauce:
100 g. chokolade
2 dl. fløde
1 tsk. honning

Pærer:
Skræld pærerne, fjern kernehuset med en rund aflang udstikker, og bevar stilkene. Skær eventuelt bunden af pæren, så den står mere stabilt.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Kog vaniljekorn, den tomme vaniljestang, vand, sukker og citronsaft op. Når det er en klar masse lægges pærerne heri, og koges til de er møre men stadig faste (minimum ½ time)


Tag pærerne af varmen, og stil dem i køleskab. De kan med fordel blive liggende i lagen, og opbevares i køleskabet indtil de skal serveres.
Chokoladesauce:
Hak chokoladen fint. Kog fløden op, og tag gryden af varmen. Vent et par minutter. Hæld den stadig varme fløde over chokoladen. Rør godt indtil chokoladen er smeltet, og tilsæt honning. Hæld chokoladesaucen i dybe tallerkener og anret pærerne i midten af tallerkenen.

1 kommentar:

  1. En gammel klasiker jeg er opvokset med, bare i en opgraderet version, hvor ser det bare godt ud (:

    SvarSlet