Dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
Til stegning:
7,5 dl. rapsolie eller vindruekerneolie
Vanilje glaze:
5 spsk. smeltet smør
2,5 kop flormelis
1 tsk. vanilje ekstrakt
5 spsk. kogende vand
Jeg har brugt disse målebægere fra Rice, som måler op til 1 kop
Dej:
Varm smør og mælk (det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel, sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje og rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i diameter.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
Varm olien op, og frituresteg dine donuts. De skal være let gyldne.
Læg dem på fedtsugende papir, og læg dem derefter på en bagerist, så de er klar til glasuren.
Glaze:
Rør alle ingredienserne sammen, og dyp donut'en i glazen
Spis med dem med det samme :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar