Dej:
400 g. mel (sigtet)
100 g. flormelis (sigtet)
200 g. smør (næsten stuetemperatur)
1 æg
Fyld:
½ dåse kondenseret mælk
Pynt:
Flormelis
Start med at koge den kondenseret mælk. Mælken er på dåse, og dåsen skal koges som den er i 4 timer. Hold øje med at dåsen konstant er tildækket med vand. Ellers kan der dannes undertryk, og dåsen eksploderer. Lad dåsen køle af i vandet indtil den er kold. Nu er massen blevet lidt ligesom Dulce de Leche.
Dej:
Kom mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i små klumper og tilsæt det til melblandningen lidt ad gangen. Kom ægget i og ælt dejen ensartet. Pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2-3 mm tykkelse og stik runde kager ud i den størrelse du ønsker. (Mine er 5 cm i diameter og jeg har brugt en kruset udstikker).
Bag dem på et stykke bagepapir ved 220 grader i ca. 6-7 minutter. Køl kagerne af.
Smør kagerne med kondenseret mælk og pynt med drysset flormelis.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar