Lakridsganache:
85 g. hvid chokolade
85 g. piskefløde
10 g. smør
1 tsk (med top) lakridspulver
Hvid chokolademousse:
200 g. hvid chokolade
5 dl. piskefløde
120 g. past. æggeblomme
60 g. sukker
Pynt:
Knuste Oreo kiks
Lakridsganache:
Hak chokoladen og hæld det i en skål. Bring fløden i kog og hæld fløden over den hakkede chokolade. Rør rundt indtil det er en ensartet masse. Tilsæt smøret og rør igen indtil massen er ens. Tilsæt til sidst lakridspulveret og rør. Anret i glas (jeg har brugt cocktailglas).
Hvid chokolademousse:
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden til en let og cremet konsistens. Det er vigtigt at fløden kun piskes let. Pisk æggeblommer og sukker til en æggesnaps. Bland chokolade og æggesnaps, og vend flødeskummet i lidt ad gangen. Ved at man blot vender det i, bevarer man luften i skummet.
Hæld moussen i glas og sæt den på køl. Pynt til sidst med knuste Oreos.
Mums - hvor ser det dejligt ud:-)
SvarSlethvor mange personer er det til :)
SvarSletPas :( Det er over et halvt år siden jeg lavede den og skrev det desværre ikke ned. Jeg er ked af jeg ikke kan hjælpe. Vh. Rikke
SvarSletDen er let at lave og smager fantastisk godt.
SvarSletJeg synes dog at der er for lidt ganache i forhold til moussen. Jeg vil mene at man skal double op på ganachen. Så vil der være til ca. 12 portioner.
Pas på med at lave portionerne alt for store da de hurtigt ligger tungt.
Kan den laves dagen inden?
SvarSlet