torsdag den 1. marts 2012

Chokoladetærte med ganache

Tærtedej:
250 g. hvedemel
100 g. smør (stuetemperatur)
100 g. sigtet flormelis
½ æg
1 æggeblomme

Ganache:
200 g. piskefløde
260 g. finthakket chokolade (minimum 60%)
50 g. koldt smør

Redskaber:
Tærteform med løs bund

Tærtedej:
Ælt mel, smør og flormelis. Tilsæt æg og æggeblomme og ælt dejen et øjeblik mere, til den er glat og smidig. Pak den ind i husholdningsfilm og lad den hvile køligt i en halv time.
Smør tærteformen og drys med mel.Rul den ud, så den er lidt større end tærteformen, og skær overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel. Læg et stykke bagepapir på tærtebunden og fyld tørre ris på - blindbagning.


Bag tærten i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 20 minutter. Fjern bagepapiret og risene, og bag den i 2-3 minutter mere. Afkøl tærten.

Ganache:
Hak chokoladen fint, og læg det i en skål. Kog fløden op og hæld det op til chokoladen. Rør til massen er blank og glat. Tilsæt smørret skåret i små tern og rør, til det er fordelt i massen. Fordel ganachen på tærten og lad den køle af i køleskabet (eller fryseren hvis tiden er knap). Drys evt. kakao på toppen (jeg har brugt raw kakaopulver, dette er grunden til at farven er så lys).

2 kommentarer:

  1. Mmh, den ser god ud! God idé med kakaopulveret på toppen!
    Hvor mange personer vil du sige den er til? 10-12? :-)

    www.johanneblog.dk

    SvarSlet
  2. Tak :-) Den er til ca. 8-10 personer

    SvarSlet