fredag den 30. marts 2012

Mini kage med swiss meringue buttercreme & granatæble


Kagebund:
2 æg
100 g. rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
100 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 dl. mælk
25 g. smør

Swiss meringue buttercreme:
1,25 past. æggehvider (1 bæger)
50 g. sukker
110 g. blødt smør
3 dråber vaniljekstrakt
Pastafarve

Pynt:
Granatæblekerner

Kagebund:
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Varm mælken med smørret og vend det i massen til sidst.
Beklæd en 20 cm springform med bagepapir, og hæld dejen i formen. Bag bunden ved 180 grader i 15 minutter. Lad den køle af. Tag en udstikker på 10 m og udstik bundende (Man bestemmer selv hvilken størrelse kagen skal have. Så brug en mindre eller større udstikker hvis du ønsker det)

Swiss meringue buttercreme:
Rør æggehvider hvide og luftige med en elpisker. Tilsæt sukker, og pisk massen over et vandbad, indtil sukkeret er smeltet. Hæld massen over i din køkkenmaskine og pisk i ca. 8 minutter, indtil den er kold. Tilsæt smør lidt ad gangen. Selvom massen skiller, så pisk videre, for den samler sig igen (trust me).
Tilsæt evt. farve og smagsgiver. I denne opskrift har jeg bare lavet den helt neutral, men man kan tilsætte alt fra kakao, kaffe eller citron. Dog har jeg brugt lidt lyserødfarve.

Samling:
Læg et lag buttercreme på den ene bund, læg endnu en bund ovenpå og smør endnu et lag buttercreme, og slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med buttercreme, og brug en dekorationsskam til at lave mønstret med. Slut af med friske granatæblekerner.Ingen kommentarer:

Send en kommentar