torsdag den 22. marts 2012

Hindbærkage med swiss meringue buttercreme


Kagebund:
6 æg
300 g. rørsukker
3 spsk. vaniljesukker
300 g. mel
3 tsk. bagepulver
3 dl. mælk
75 g. smør

Fyld:
Hindbær syltetøj

Swiss meringue buttercreme:
3,75 past. æggehvider (3 bæger)
150 g. sukker
335 g. blødt smør
½ tsk. vaniljekstrakt
Pastafarve

Pynt:
Friske hindbær

Kagebund:
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Varm mælken med smørret og vend det i massen til sidst.
Beklæd 2 x 20 cm springform med bagepapir/fedtstof og fordel dejen i de to forme. Bag kagerne ved 180 grader i 25 minutter. Lad dem køle af.

Fyld:
Hvis der er for meget top på kagerne, så skær den af, så kagerne bliver lige. Smør syltetøj på den ene kage og læg den anden kage ovenpå.

Swiss meringue buttercreme:
Rør æggehvider hvide og luftige med en elpisker. Tilsæt sukker, og pisk massen over et vandbad, indtil sukkeret er smeltet. Hæld massen over i din køkkenmaskine og pisk i ca. 8 minutter, indtil den er kold. Tilsæt smør lidt ad gangen. Selvom massen skiller, så pisk videre, for den samler sig igen (trust me).
Tilsæt farve og smagsgiver. I denne opskrift har jeg bare lavet den helt neutral, men man kan tilsætte alt fra kakao, kaffe eller citron.
Smør hele kagen op med et lag buttercreme.


Hæld resten af cremen i en sprøjtepose med den tyl du ønsker. Jeg har brugt en tylle der er god til at lave flæser. Pynt til sidst med hindbær.

Tylle nr. 104 fra Wilton
12 kommentarer:

 1. Ej, hvor ser det lækkert ud :)

  SvarSlet
 2. Ej altså det er da den smukkeste lyserøde kage jeg længe har set :) Den kunne godt komme på listen over kager til min kagefest på søndag :) Må vist hellere snart få bestemt mig for de kager jeg skal bage :) Bliver jo ved med at ombestemme mig :)

  SvarSlet
 3. Tak for de søde ord, og den kagefest lyder som en fantastisk ide :-)

  SvarSlet
 4. Hvor er det en flot kage. Og hvor er det dejligt, at du viser alle de billeder før, under og efter. Du mangler bare lige at sætte nogle smagsprøver frem ;-)

  SvarSlet
 5. Tak Nanna, det betyder rigtig meget for mig :)

  SvarSlet
 6. Lækker lækker LÆKKER blog, du har dig!! Sidder og savler voldsomt selvom klokken kun er 4 (om morgenen) :)

  Hvordan laver du de blærede "flæser"?

  Glæder mig til at følge dig.

  Marianne

  SvarSlet
 7. Psst!! Er der ikke en fejl i fremgangsmåden på "Swiss meringue buttercream"?? Man skal både piske smørret hvidt og luftigt + senere tilsætte det lidt af gangen!?

  SvarSlet
 8. Det kan være der er flere måder at lave den på. Denne opskrift jeg har brugt er Martha Stewarts, og der skal smørret ikke piskes luftigt for sig selv.

  SvarSlet
 9. Med hensyn til flæserne så tjek denne video ud, det var den jeg blev inspireret af

  http://www.youtube.com/watch?v=MHYX0qXDVy0

  Og mange mange tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)

  SvarSlet
 10. Tusinde tak.
  Kig lige din fremgangsmåde - jeg tror, at du er kommet til at skrive "smørret" i stedet for "æggehviderne"...... eller også er det mig, der overhovedet ikke forstå opskriften :)

  "Rør smørret hvidt og luftigt med en elpisker. Tilsæt sukker, og pisk massen over et vandbad, indtil sukkeret er smeltet. Hæld massen over i din køkkenmaskine og pisk i ca. 8 minutter, indtil den er kold. Tilsæt smør lidt ad gangen"

  KH.

  SvarSlet
 11. Ahh... du har så ret :) Jeg har rettet det nu, og den er opdateret. Det havde jeg ikke selv opdaget :)

  SvarSlet