onsdag den 28. marts 2012

Lakridsflødeboller med hvid chokolade og havtorn


Flødeboller:
200 g. marcipan
60 g. vand
150 g. sukker
80 g. glucose
1 stang vanilje
100 g. past. æggehvider
2 spsk. sukker
5 tsk. salt lakridssirup
300-400 g. hvid chokolade (til overtræk)
5 g. knust frysetørret havtorn til pynt

Flødeboller:
Rul marcipanen ud i den tykkelse du ønsker til dine bunde, på et stykke bagepapir. Det er lettere at bruge bagepapir under så det ikke klister fast til bordet. Hvis bagepapiret glider på bordet, så læg en fugtig klud under. Brug en rund udstikker og bag de runde marcipanbunde ved 180 grader i ca. 5 minutter til de er gyldne i kanten. Mine bunde er 5 cm, og jeg fik 20 bunde.Kog vand, sukker, glucose og vaniljekorn uden låg - indtil massen når en temperatur på 117 grader. Brug et stegetermometer.
Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk. sukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehvidemassen, mens du stadig pisker. Det er en bonus at bruge en køkkenmaskine ved denne proces. Pisk videre i ca. 8 minutter så den bliver endnu mere fast og cremet.

Sukkermassen hældes i æggehviderne
Sådan ser den ud når den er færdig.

Tilsæt lakridssirup, og rør det ud i cremen.


Fyld massen i en sprøjtepose med en stor rund tylle. Sprøjt massen ud på de kolde marcipanbunde. Sprøjt ud i midten og løft den langsomt op.


Lad flødebollerne "sætte sig" ved stuetemperatur i ca. 4 timer. Knus de frysetørrede havtorn imens.

Frysetørret havtorn

Temperer chokoladen og hæld den over flødebollerne. Man kan både pensle chokoladen på og hælde den på. Jeg placerede flødebollen på en paletkniv med huller i, hældte den på, og lod dem dryppe af på en rist, så den overskydende chokolade dryppede af. Pynt omgående med havtorn, så chokolade ikke når at stivne.

1 kommentar:

  1. Hej. Har du prøvet at lave dem med havtorn-skum?
    Jeg tænkte på, at man må kunne lave det, og så kunne de få mørk chokolade og fugtig lakrids af en slags under skummet, e.l.. Jeg stødte på frysetørret havtorn i Køge. Dine ser godt ud.:)

    SvarSlet