søndag den 18. marts 2012

Medaljer

Dej:
400 g. mel (sigtet)
100 g. flormelis (sigtet)
200 g. smør (næsten stuetemperatur)
1 æg

Vaniljecreme:
2 ½ dl. sødmælk
½  vanilje stang
35 g. sukker
20 g. maizena
40 g. æggeblomme
3,5 dl. piskefløde (pisket til flødeskum)

Glasur:
Flormelis
Vand

Pynt:
Frysetørrede hindbær

Dej:
Kom mel og flormelis i en skål. Tilsæt smørret i små klumper og tilsæt det til melblandningen lidt ad gangen. Kom ægget i og ælt dejen ensartet. Pak den ind i film og lad den hvile i køleskabet i en halv time.
Rul dejen ud på et meldrysset bord i 2-3 mm tykkelse og stik runde kager ud i den størrelse du ønsker. (Mine er 7,5 cm i diameter og jeg har brugt en kruset udstikker).
Bag dem på et stykke bagepapir ved 220 grader i ca. 6-7 minutter. Køl kagerne af.


Vaniljecreme:
2 dl. af mælken koges op i en lille gryde. Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv.
Kornene blandes med sukkeret & mases sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, maizena & den resterende ½ dl. mælk piskes godt. Tilsæt blommerne & pisk igen.
Når mælken koger kommes vaniljeblandingen direkte op i gryden. Pisk rigtigt godt til cremen tykner dejligt. Cremen hældes straks i en beholder. Læg et stykke husholdningsfilm direkte oven på vaniljecremen, således at der ikke dannes kondens.
Afkøl cremen helt i køleskab - minimum 2 timer.
Imens piskes flødeskummet og når cremen er afkøles vendes det sammen med cremen.

Glasur:
Lav glasuren, og smør halvdelen af kagerne med glasur. Pynt med frysetørrede hindbær. Fyld vaniljecremen på resten af kagerne, sæt derefter delen med glasur ovenpå, så du samler medaljerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar