lørdag den 17. marts 2012

Brownie med nougatmousse


Brownie:
250 g. smør
250 g. mørk chokolade
5 æg
400 g. sukker
½ vaniljestang
200 g. hvedemel
1 tsk. salt

Nøddenougat:
100 g. nougat
100 g. hasselnødder (eller andre nødder)

Nougatmousse:
4 blade husblas
125 ml. mælk
190 g. nougat
250 ml. fløde
Pynt:
Chokoladestrimler
Chokoladekugler rullet i hakket hvid chokolade

Brownie:
Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde. Imens piskes æg, sukker og vaniljekorn med et piskeris. Mel og salt blandes i en anden skål. Lad den smeltede smør og chokolade køle af. Pisk æggemassen og chokolademassen sammen. Vend til sidst mel/salt i dejen. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. (Den er færdig når toppen begynder at ligne marengs og sprækker). Lad den køle af.

Nøddenougat:
Hak nødderne groft. Smelt nougat sammen med nødderne. Fordel massen på brownie-bunden. Lad den køle af.

Den færdige nøddenougat

Nougatmousse:
Opblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog mælken op og tilsæt den opblødte husblas, mens mælken er varm. Skær nougaten i mindre stykker og kom den i en skål og hæld ca. 1/3 af den varme væske over.
Nougat

Pisk, til blandingen er glat, skinnende og elastisk. Tilsæt resten af mælken, mens der piskes til konsistensen er den samme.
Pisk fløden let, og når nougat-blandingen er nået ned på 35-45 grader tilsættes fløden. Hæld moussen oven på kagen, og stil den i køleskab. Pynt til sidst kagen med chokoladestrimler og chokoladekugler.


6 kommentarer:

 1. En smuk kage og en stor smagsoplevelse....

  SvarSlet
 2. Nøj hvor ser den altså bare lækker ud - jeg elsker bare nougat :)

  SvarSlet
 3. Lyder rigtig rigtig lækker, hvor stor en form skal den hældes op i til den bage tid og hvor mange personer er kagen ca til?

  Vil lave den til min fødselsdag sammen med 2 andre kager også;-)

  Mvh Helle

  SvarSlet
 4. Jeg har brugt en form på 25 x 35 cm og der bliver ca. 25 stykker brownie.

  Det lyder som en lækker fødselsdag :)

  SvarSlet
 5. Hvor ser den lækker ud, har brugt din opskrift som udgangspunkt :) Har byttet nøddenougat ud med karamel med saltede nodder og toppet den med chokolade/kaffe mousse. Min familie er ikke så vilde med nougat, men en smule ændrig og den gik rent ind. Nu skal jeg finde en dag hvor jeg kan lave den med nougat og invitere min søster, så kan vi da dele kagen, vi elsker begge nougat. Tak for opskriften.

  SvarSlet