søndag den 1. april 2012

Lakrids cupcakes med skumfiduser og lakridsfrosting


Cupcakes:
2 æg
100 g. rørsukker
15 g. vaniljesukker
120 g. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl. mælk
25 g. smør

Smeltet skumfidus:
100 g. lakridsskumfiduser

Lakridsfrosting:
75 g. smør (stuetemperatur)
ca. 500 g. flormelis (sigtet)
0,4 dl. mælk
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 spsk. god lakridspulver

Pynt:
Hvid chokoladekrymmel

Cupcakes:
Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Lun mælken sammen med smørret og vend det i dejen. Fyld dejen i forme. Bag kagerne ved 180 grader i 12-15 minutter, og lad dem køle af. Når de er afkølet laves et lille hul med en udstikker eller en kniv. Det er i dette hul skumfiduserne skal være.

Smeltet skumfidus:
Smelt skumfiduserne over vand. Når de er helt smeltet fordeles de i cupcake hullerne, brug evt. en ske til dette. Lad dem køle af.
Lakridsfrosting:
Pisk smør, halvdelen af den sigtede flormelis, mælk og vaniljeekstrakt i en skål med en håndmixer/KitchenAid på medium hastighed i ca. 5-6 minutter.
Tilføj den resterende sigtede flormelis lidt ad gangen. Og pisk omkring 2 minutter hver gang du hælder flormelis i. Fortsæt indtil frostingen har den tykkelse du ønsker.
Tilsæt lakridspulver til sidst. Pynt kagerne med frosting og evt. krymmel.

3 kommentarer:

 1. Mmmh hvor ser de lækre ud!
  skal skumfiduserne blive ''hårde'' igen så de ik er flydende?

  lækker blog du har (:

  /MAria

  SvarSlet
 2. Skumfiduserne bliver næsten hårde. De forbliver ikke flydende, men heller ikke ligeså hårde som når man køber dem. Det er denne konsistens der gør dem rigtig lækre.
  Mange tak Maria :-)

  SvarSlet
 3. Uh! Uhuhuh - det kan jeg slet ikke tåle at se på lige inden aftensmaden... eller på noget andet tidspunkt for den sags skyld! Nøj hvor ser de fantastiske ud - dem må jeg prøve på et tidspunkt :-)

  SvarSlet