torsdag den 5. april 2012

Chokolade mint lagkage

1 kage på 18 cm

Chokolade genoisebunde:
3,3 æg
103 g. sukker
33 g. smør
103 g. hvedemel
16, 5 g. kakaopulver
50 g. chokolade

Mintcreme:
15 g. sukker
8 g. maizena majsstivelse
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 dl. mælk
1/5 æggeblomme (past.)
1 husblas
50 g. hvid chokolade
3 dl. piskefløde
1/3 æggehvide (past.)
3-4 dråber pebermynteolie eller essens (smag dig frem)
Lidt pastafarve evt.

Chokolade-buttercreme:
225 g. smør (stuetemperatur)
1 tsk. vaniljeekstrakt
1 spsk. vand
85 g. kakaopulver
Lidt salt
ca. 375 g. flormelis
1-2 dråber pebermynteolie eller essens

Pynt:
30-40 g. marcipan
Pastafarve
Tal udstikker

Chokolade genoisebund:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på 18 cm med lidt smør og drys med mel.
Sæt en gryde over med vand i, og varm det op (det skal ikke koge).
Pisk æg og sukker sammen i en skål til æggesnaps. Stil skålen i vandbad, og rør i massen indtil sukkeret er smeltet. Massen skal være næsten lunken.
Tag skålen af og pisk massen kraftigt i 8 minutter. Pisk derefter mindre kraftigt i 15 minutter. Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af (men ikke stivne). Sigt mel og kakaopulver i en skål. Sigt det igen ned i æggemassen, og vend det forsigtigt. Tilsæt det lunkne smør, men kun det klare smør. Vend smørret i dejen. Vend til sidst den finthakket chokolade i, og hæld straks dejen i den smurte form. Bag den i 25-35 minutter. Lad den køle af, og flæk den i tre inden kagen skal lægges sammen.

Mintcreme:
Udblød husblassen i koldt vand. Sukker, maizena og vaniljeekstrakt blandes og piskes med 0,25 dl. af mælken. Til sidst piskes æggeblommen i . De resterende 0,75 dl. mælk koges op i en gryde. Så snart mælken koger, tilsættes blandingen og der piskes godt, indtil cremen koger og tykner. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den varme creme. Pisk godt.
Hak chokoladen fint og kom den op i en stor skål. Den varme vaniljecreme hældes over chokoladen. Pisk godt til alt er smeltet & massen er skinnende blank. Pisk fløden til let skum.
¼ af "skummet" kommes op i den lune chokolade masse - pisk kraftigt. Vend derefter det resterende skum i lidt ad gangen. Æggehviderne piskes stive og vendes i sammen med fløden. Tilsæt til sidst pebermynteolie og pastafarve.

Chokolade-buttercreme:
Rør smør, vaniljeekstrakt og vand sammen, indtil det er cremet, let og lyst. Dette tager et par minutter. Sigt flormelis, salt og kakaopulver, og tilføj det til smørmassen og rør i nogle minutter. Tilsæt til sidst pebermynteolien. Tilsæt mere flormelis hvis den skal være tykkere, og mere vand hvis den skal være tyndere.

Pynt:
Ælt marcipan og pastafarve grundigt. Rul den ud og udstik evt. tal.

Samling:
Stil springformen (uden bund) på det fad du vil servere kagen på. Læg plastikchartek langs siden og læg den føste bund i formen. Fordel halvdelen af mintcremen. Læg anden bund på, og fordel resten af mintcremen. Læg tredje bund på. Og stil kagen på køl i nogle timer, gerne natten over.
Fjern plastikchartek. Fordel lidt af chokolade-buttercremen på toppen af kagen, og sørg for det ligger helt glat og flot.
Put chokolade-buttercremen i en sprøjtepose med en tylle der kan lave flæser, og lav flæser rundt om hele kagen. Slut af med at lægge marcipantallene på.


Sådan ser den ud indeni

3 kommentarer:

 1. Nøj en lækker bombe.. Jeg er ret vild med flæserne. Dem lavede du også på en fed lyserød kage ikke? Kører du bare tyllen lodret nedefra og op i zigzagbevægelse?
  *ChokoladeStine

  SvarSlet
 2. Mange tak. Jo, og det er samme teknik. Det er lige præcis sådan som du skriver. Du placere den tynde del af tyllen ud mod dig selv, og den tykke ind mod kagen, og arbejder dig op. Dette gentager du indtil hele kagen er dækket :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var også sådan jeg forestillede mig det... Fed effekt med relativt simple midler, det er lige mig :-)

   Slet