lørdag den 7. april 2012

Karamel påskeæg


15 påskeæg

Marcipan:
225 g. rå marcipan

Karamel:
83 g. piskefløde
83. sukker
8 g. smør
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 knsp. salt

Overtræk:
150-200 g. chokolade (55%)

Pynt:
Hakket hasselnødder el. hasselnøddekrokant

Karamel:
Start med at lave karamelmassen. Smelt 1/3 af sukkeret. Tilsæt smør, og hæld derefter fløde i lidt ad gangen. Hvis man hælder for meget i størkner karamelmassen, og man må begynde forfra.



Tilsæt resten af sukkeret, og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt vaniljeekstrakt og salt. Tag karamelmassen af varmen når det måler 124 grader. Stil det køligt. Når det er aflølet stiller man det ud i stuetemperatur i en halv time (så massen bliver lidt blødere). Tag en skefuld halvblød karamel og rul det til en kugle med hænderne, og fortsæt indtil du har 15 stk. Stil igen disse kugler på køl.

Marcipan:
Tag marcipanen og ælt den hurtigt igennem. Vej 15 stykker marcipan på 15 gram, og rul dem ud så de måler ca. 5-6 cm. i diameter. Læg en karamelkugle på midten, og rul marcipanen til en kugle, så karamelkuglen forsvinder ind i marcipanen.

Overtræk og pynt:
Temperer chokoladen, og dyp marcipanæggene i chokoladen. Pynt dem med hakket hasselnød lige efter de er blevet overtrukket med chokolade.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar