tirsdag den 24. april 2012

Sommerkage med friske jordbær, kagecreme og jordbærbuttercreme


I anledning af min mand skifter arbejde, lavede jeg denne (store) kage. Den måler 40x30x9 cm. Det er 4 lyse kagebunde, kagecreme rørt med flødeskum, friske jordbær, makroner og jordbærbuttercreme.

Kagebunde:
1200 g. rørsukker
16 æg
2 vaniljestænger
1 kg. mel
12 tsk. bagepulver
340 g. smør
8 dl. sødmælk

Kagecreme med flødeskum:
1 vaniljestang
1 liter sødmælk
12 æggeblommer
300 g. sukker
80 g. majsstivelse
7 dl. piskefløde

800 g. friske jordbær
200 g. makroner

Jordbærbuttercreme:
750 g. smør
1 kg. flormelis
30 ml. mælk
15 ml. vaniljeekstrakt
100 ml. jordbærpuré

Kagebunde:
Pisk sukker og æg luftigt. Tilsæt vanilje. Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Sigt det (igen) ned i æggesnapsen, og vend det forsigtigt. Tilsæt lun mælk og smør, og vend forsigtigt i. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag ved 190 grader i 10 min. Lad dem køle af og skær dem til.

Jeg har skåret et stykke pap til den rette størrelse og brugt som skabelon

Kagecreme med flødeskum:
Flæk vaniljestangene, og skrab kornene ud. Bring mælken i kog sammen med vaniljekornene og stangene. Kom æggeblommerne i en skål sammen med sukker, og pisk kraftigt. Tilsæt majsstivelse og den kogende mælk i blandingen. Hæld det hele tilbage i gryden og lad cremen koge og tykne i ca. 1 minut under kraftig piskning. Hæld den igennem en sigte, og lad den køle af i køleskabet, dækket til med husholdningsfilm.
Pisk den kolde creme igennem og vend stiftpisket flødeskum i.

Samling:
Læg den første bund, fordel et lag creme med jordbær på toppen. Læg den anden bund på, og fordel et lag creme med knuste makroner på toppen. Læg den tredje bund, og fordel et lag creme med jordbær på toppen. Læg den sidste bund på.


 Jordbær skåret i skiver på køkkenrulle så vandet forsvinder

 Creme med makroner

Creme med jordbær

Et lille prøveeksempel på hvordan kage ser ud indeni

Jordbærbuttercreme:
Rør smør hvidt og luftigt i 6 minutter ved medium hastighed. Tilsæt sigtet flormelis, mælk og vanilje. Tilsæt til sidst jordbærpuré og evt. lyserød farve.
Smør hele kagen op, og dekorér med dekorationskam og udsprøjtede "muslingeskaller".








1 kommentar: