lørdag den 24. marts 2012

Triple mousse cake

12-15 portioner
Kagebund:
3 æg
150 g. rørsukker
1,5 spsk. vaniljesukker
150 g. mel
1,5 tsk. bagepulver
1,5 dl. mælk
40 g. smør
Mørk chokolademousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. chokolade (55%)
3 dl. fløde

Nougatmousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. nougat
2,5 dl. fløde

Hvid chokolademousse:
4 husblas
130 g. mælk
200 g. hvid chokolade
2,5 dl. fløde

Pynt:
Frysetørrede hindbær

Kagebund:
Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker tykt og skummende. Bland mel og bagepulver sammen og sigt det ned i massen. Vend det forsigtigt sammen med en dejskraber. Varm mælken med smørret og vend det i massen til sidst.
Beklæd en firkantet bageform med bagepapir og hæld dejen ned i. Bag bunden ved 180 grader i 15 minutter, eller indtil den er gylden og ikke giver for meget efter.
Når den er afkølet, stikker du bunden ud med mousseringe. Herefter beklæder du mousseringene med plastikchartek (som billedet nedenfor), og de er nu klar til selve moussen.

Mousse:
Start med den mørke chokolademousse. Herefter nougatmousse og til sidst den hvide chokolademousse. Fremgangsmåden er den samme. Lad hver mousse stå i køleskabet og sætte sig i en times tid.
Opblød husblas i rigeligt koldt vand. Kog mælken op og tilsæt den opblødte husblas, mens mælken er varm. Hak chokoladen (eller nougat/hvid chokolade) i mindre stykker og kom den i en skål og hæld ca. 1/3 af den varme væske over. Pisk, til blandingen er glat, skinnende og elastisk. Tilsæt resten af mælken, mens der piskes til konsistensen er den samme.
Pisk fløden let, og når chokolade-blandingen er nået ned på 35-45 grader tilsættes fløden. Fordel moussen, og sæt det på køl.
Pynt til sidst med frysetørrede hindbær, eller hvad du har lyst til.


10 kommentarer:

  1. Hold da op hvor er den bare flot!

    SvarSlet
  2. Ser hammerende lækkert og flot ud !

    Hyggehygge
    Marianne

    SvarSlet
  3. Hold da op - det ser flot ud!! Sådan en gad jeg godt at smage :)

    Marianne

    SvarSlet
  4. Ih, hvor er den smuk! Og appetitlig :o) Jeg kunne i hvert fald godt klare en omgang :o)

    SvarSlet
  5. hvor købe man plastikchartek henne

    SvarSlet
  6. Hejsa! Vi skal lave denne mousse-dessert til nytårsaften, men vi kan ikke finde plastikchartek nogen steder! Man kan bestille den på nettet, men bliver først leveret til os om flere dage... :( Jeg ved godt jeg er lidt sent ude, men måske kender I andre steder det kan købes?

    Johanne

    SvarSlet
  7. Hvor lang tid skal den stå på køl? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

      Slet
  8. Kan den holde sig til dagen efter?

    SvarSlet