onsdag den 14. marts 2012

Hindbær sorbet


Hindbær sorbet:
500 g. hindbær
2 citroner
400 g. sukker
4 dl. vand
Frysetørrede hindbær til pynt

Hindbær sorbet:
Start med at lave en sirup. Varm vand og sukker op og kog indtil sukkeret er smeltet. Opbevar den i køleskabet.
Hæld hindbærene op i en blender og blend dem. Pres dem igennem en si, for at komme af med kernene.



Pres citronerne og bland saften i hindbærmassen, sammen med siruppen. Rør det hele sammen.


Køl massen ned, og kør den på din ismaskine.
Massen er lige hældt i ismaskinen


Efter 5 minutter
Efter 10 minutter
Efter 15 minutter er den færdig
Selvom den ser grynet ud nede i ismaskinen skal man ikke lade sig narre. Når man rør i den med en ske er den cremet og lækker.

6 kommentarer:

  1. Kan man lave den uden en ismaskine? :)

    SvarSlet
  2. Jeg har kun selv prøvet at lave den på ismaskine, så det ved jeg ikke... sorry :(

    SvarSlet
  3. Hvilken ismaskine bruger du?:)

    I dine opskrifter bruger du glucose - såsom i flødeboller... Kan man ersatte dette? En fantastisk blog!:)

    SvarSlet
  4. Jeg har ismaskinen fra Philips. Det er bestemt ikke en prof-ismaskine, men den fungerer for mig (så hvis man ikke lige har 3000 kr. til en lækker italiensk ismaskine, så er denne et godt bud på en billigere model)
    Med hensyn til glucose, så har jeg ingen erfainger med nogen erstatning :(
    Tusind tak for rosen :) Ha' en god dag.

    SvarSlet
  5. jeg vil gerne bruge den her opskrift til min eksamen men har lige et par spørsmål.

    1. jeg har ca to timer til at lave en 3 retters menu, kan den stå og vente ? el skal den laves i sidste øjeblik ?

    2.hvor meget kommer der ud af opskriften ?

    3. hvor lang tid tilbedrelses tid skal man sætte af til den ?

    SvarSlet
  6. Hvis du skal bruge den til din eksamen, så vil jeg anbefale dig at afprøve den inden. Så ved du hvor lang tid den tager at lave og hvor mange DU synes portionen er passende til :)
    Men hvis du har en god ismaskine vil jeg tro du kan nå det. Det er nok en af de første ting du skal lave, så den kan kommes i fryseren efter ismaskinen (bare lige for at sætte sig helt)

    SvarSlet