torsdag den 13. december 2012

Marcipankiks med nougatcreme - Odense Marcipan


Igår kom der en pakke fra Odense Marcipan... Yay!! Det er altid en fornøjelse at modtage deres lækkerier. De var så søde at sende marcipan, nougat, chokolade og udstikkere - til julens bagerier. De havde også sendt en lille bog med nemme juleopskrifter, som jeg straks blev inspireret af.
Til nytår vil jeg helt klart lave kransekage af de lækre ingredienser. Jeg besluttede mig for at lave nogle lækre marcipankiks med nougatcreme som passer perfekt til julen.

12 "sandwich" kiks

Marcipankiks:
300 g. marcipan (Odense)

Nougatcreme:
2 dl. piskefløde
1,5 husblas
150 g. nougat (Odense)

Marcipankiks:
Rul marcipanen ud i ½ cm. tykkelse på et stykke bagepapir. Det er lettere at bruge bagepapir under så det ikke klister fast til bordet. Hvis bagepapiret glider på bordet, så læg en fugtig klud under. Udstik 24  kiks på ca. 5 cm. og bag kiksene ved 180 grader i ca. 5-7 minutter til de er gyldne i kanten. Lad kiksene afkøle.

Nougatcreme:
Udblød husblassen. Varm fløden, og skær imens nougaten ud i mindre stykker og læg det op i en skål. Når fløden næsten koger hældes den over nougaten og til sidst tilsættes den vredet husblas. Stil cremen på køl og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den gerne stå natten over. Når cremen har sat sig, piskes den let op og spredes mellem kiksene. Pynt evt. med hakket mandler.
2 kommentarer: