mandag den 31. december 2012

Kransekage - Blomsterberg

Kranskage:
½ kg. ren rå marcipan
150 g. flormelis
40 g. æggehvide (Past.)

Glasur:
75 g. flomelis (sigtet)
30 g. æggehvide (past.)

Kransekage:
Ælt marcipan og flormelis. Tilsæt æggehviderne lidt ad gangen, til massen er ensartet og jævn. Pak den færdige kransekagemasse ind i husholdningsfilm, og kom den i køleskabet minimum 2 timer eller gerne til næste dag. Den kolde kransekagemasse vejes af i 300 gram pr. stk. Hvert stykke rulles ud i 80 cm. lange, jævne stænger. Hver stang formes let til en trekant. Alle stængerne løsnes med en paletkniv og måles af i præsis 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22 og 24 cm. Husk også en kugle til top.
Hvert opmålt stykke lukkes sammen til oprejste ringe, der sættes på bageplade beklædt med bagepapir. Slut med at trykke alle ringene plane med et stykke bagepapir med en bageplade over - pres ganske let & tag bagepladen og papiret væk igen. Bages ved 200 grader i ca. 14-16 minutter til de er gyldne.

Glasur:
Pisk flormelis og æggehvide sammen og hæld det i en lille sprøjtepose eller cornet. Pynt ringene med glasur. Start med den største og slut med kuglen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar