søndag den 2. december 2012

Havrebarer med tranebær og chokolade

16-18 barer

Havrebarer:
3 spsk. pinjekerner
2 spsk. græskarkerner
175 g. smør
100 g. lyst muscovadosukker
2 spsk. flydende honning
100 g. tørrede tranebær
250 g. havregryn
1 knsp. salt

Chokoladeovertræk:
200 g. mælkechokolade

Havrebarer:
Rist pinjekerner og græskarkerner på en pande til de er let gyldne. Lad dem køle af og hak dem groft.
Smelt smør, sukker og honning ved lav varme, og tag det af varmen og lad det køle lidt af. Kom tranebær og havregryn i en stor skål. Tilsæt salt og de hakkede pinje- og græskarkerner. Hæld den varme smørblanding over, og bland. Hæld blandingen i en form (beklædt med bagepapir) og pres blandingen godt sammen. Bag den ved 180 grader i 25-30 minutter. Overfladen skal være let gylden. Lad havrebarerne køle af i formen.

Chokoladeovertræk:
Smelt chokoladen over vandbad og hæld chokoladen over havrebarerne. Lad den køle helt af, før du skærer den ud.







2 kommentarer:

  1. Alle mine yndlingsingredienser... Må prøve dem :)

    SvarSlet
  2. GØR det :-) Men jeg advarer, de er meget vanedannende.

    SvarSlet