fredag den 28. september 2012

Kokoskager med passionsfrugt og havtorn - Odense Marcipan


Da Odense Marcipan sendte mig en prøve på deres kokosdrøm kageblanding, fik jeg lyst til at lave nogle små kokoskager med en frisk syrlig creme. Det endte med at blive kokoskager med en passionsfrugtcreme på toppen og havtornspulver i bunden. Det smarte ved disse kageblandinger er at de er færdigblandet og derudover er der en stjernetylle i posen, så man kan trykke dejen fint ud.
Så hvis du vil lave lækre og velsmagende kager på ingen tid, så prøv disse nye færdigeblandet kagemasser fra Odense Marcipan.

Kokoskager:
1 pose kokosdrøm fra Odense Marcipan

Passionsfrugtcreme:
Passionsfrugt-kompot:
8 passionsfrugter
1 spsk. vand
10 g. sukker
Creme:
75 g. hvid chokolade
1,25 dl. piskefløde
1 husblas

Pynt:
Hvid chokolade (tempereret)
Havtornspulver
Kokoschips

Kokoskager:
Tryk kokosmassen ud og glat den ud i cirkler, tryk derefter en "pølse" ud ovenpå i en cirkel, så der er en fordybning i kagen. Bag kagerne som ved 180 grader i 15 minutter.Passionsfrugtcreme:
Start med at lave passionsfrugt-kompotten. Tag frugtkødet ud af passionsfrugterne og blend det. Si derefter kernerne fra. Hæld det i en lille gryde og kog det ind i ca. 5 minutter. Tilsæt nu sukker og vand og lad det simre indtil det tykner. Stil det på køl (minimum 3 timer).
Lav nu cremen. Udblød husblassen. Hak chokoladen fint, og varm fløden op. Når fløden næsten koger hældes den over chokoladen og til sidst tilsættes den vredet husblas. Stil cremen på køl og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den gerne stå natten over. Når cremen har sat sig, piskes den let op og kompotten tilsættes. Derefter sprøjtes cremen på kokoskagerne.
Pynt:
Temperer lidt hvid chokolade og dyp bunden af kagerne i chokoladen. Dyp dem bagefter i havtornspulver, og pynt kagerne med kokoschips på toppen.


6 kommentarer:

 1. Lækkert :)

  God weekend herfra
  ninnak.blogspot.dk

  SvarSlet
 2. Ej hvor lyder det bare vildt lækkert! :)

  SvarSlet
 3. Helt fantastiske kager, de smager bare SÅ godt......

  SvarSlet
 4. Hej
  Ser att ni gillar havtorn och förstått hur nyttigt det är. Vill ni beställa mera så är ni välkommna till min hemsida.
  Vänligen
  Fredrik Larssen
  www.larssens.se

  SvarSlet