tirsdag den 2. oktober 2012

Vaniljecupcakes med chokoladecreme & hasselnødde krokant

ca. 12 cupcakes

Vaniljecupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)

Chokoladecreme:
150 g. 55% chokolade
2,5 dl. piskefløde
1 husblas

Hasselnødde krokant:
25 g. smør
70 g. sukker
150 g. hasselnødder

Vaniljecupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Chokoladecreme:
Udblød husblassen. Hak chokoladen fint, og varm fløden op. Når fløden næsten koger hældes den over chokoladen og til sidst tilsættes den vredet husblas. Stil cremen på køl og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den gerne stå natten over. Når cremen har sat sig, piskes den let op og spredes på kagerne.

Hasselnødde krokant:
Smelt smørret sammen med sukkeret. Når det karameliserer tilsættes hasselnødder, rør i det og lad sukkeret tykne om nødderne. Tag det af varmen og læg det på et stykke bagepapir og lad det køle af. Hak massen. Dyp kagerne i krokanten
3 kommentarer:

 1. Hvor har du den fine æske fra? :)

  SvarSlet
 2. Den er fra Specialkøbmanden. Man kan få 2 stk for 45 kr. :)

  SvarSlet
 3. Hvor er de bare fine - lyder rigtigt lækker med den topping!

  - Kit

  SvarSlet