søndag den 7. oktober 2012

25 år - Mini HindbærlagkageJUBIIII... Det er min fødselsdag idag og jeg bliver 25 år. Dagen står på KAGEspisning, hygge, afslapning og gaveoppakning! Jeg elsker fødselsdage, de er simpelthen så hyggelige. Og selvom jeg bliver 25 år, så går jeg lige så meget op i min fødselsdag som da jeg var 6 år - og jeg glæder mig mindst lige så meget :)
Kagen på billedet er en mini hindbærlagkage overtrukket med god hvid chokolade og frysetørret hindbær.

Lagkagebunde:
2,5 æg
75 g. sukker
½ vaniljestang
25 g. smør
75 g. hvedemel

Hindbærmousse:
100 g. frosne hindbær
50 g. sukker
Saft af ½ citron
2 blade husblas
10 g. flormelis
½ æggehvide (past.)
1,25 dl. piskefløde

Pynt:
ca. 100 g. god hvid chokolade
Frysetørret hindbær

Nok til 2 kager (8 cm)

Lagkagebunde:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en form med lidt smør og drys med mel.
Sæt en gryde over med vand i, og varm det op (det skal ikke koge).
Pisk æg og sukker sammen i en skål til æggesnaps. Stil skålen i vandbad, og rør i massen indtil sukkeret er smeltet. Massen skal være næsten lunken.
Tag skålen op og pisk massen kraftigt i 8 minutter. Pisk derefter mindre kraftigt i 15 minutter. Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af (men ikke stivne). Sigt mel i en skål. Sigt det igen ned i æggemassen, og vend det forsigtigt. Tilsæt det lunkne smør, men kun det klare smør. Vend smørret i dejen. Hæld straks dejen i den smurte form. Bag den i ca. 20-25 minutter. Lad den køle af. Stik de små runde bunde ud.
Hindbærmousse:
Denne laves lige inden den skal lægges på bunden. Udblød husblas i koldt vand. Varm hindbær sammen med sukker og citronsaft. Pres vandet fra husblas og smelt det i hindbærene. Blend det hele. Når hindbærmassen er ca. 40-45 grader, piskes æggehviden stiv med flormelis og vendes i. Pisk fløden til skum, og vend også den i moussen. Fordel moussen mellem bundene.
Samling:
Placer en moussering (8 cm.) på en tallerken med en plastikstrimmel indvendigt. Læg lagkagebunden i og fordel et lag mousse, læg den anden bund ovenpå, et lag mousse til og til sidst den tredje bund. Stil kagen på køl så den kan sætte sig. Fjern plaststrimlen når kagen har sat sig.
Temperer chokoladen, og overtræk kagen med hvid chokolade og dæk kagen til med frysetørret hindbær, mens chokoladen stadig er lun.8 kommentarer:

 1. Hvor ser det lækkert ud! Og rigtig mange gange tillykke med fødselsdagen!:) Jeg har det på samme måde, selvom jeg også fyldte 23 sidste gang.
  Endnu en gang tillykke, og jeg håber, at du får en rigtig god dag! :)

  SvarSlet
 2. Tillykke :) og sikke en fin minilagkage, dejligt at få en hel lagkage selv ;)

  SvarSlet
 3. Ej, hvor er den dog bedårende! Stort tillykke med fødselsdagen - nyd den og ikke mindst kagen - det ser ikke ud til at blive noget problem (:

  - Anne

  SvarSlet
 4. Mange tak allesammen. Jeg havde en super dejlig dag :)

  SvarSlet
 5. Tak for endnu en dejlig opskrift (snød dog og lavede én stor lagkage med købebunde...)

  SvarSlet
 6. Det var da så lidt, er glad for du syntes om den. Lidt snyderi er skam tilladt :-) Det kender jeg godt.

  Vh. Rikke

  SvarSlet
 7. Jeg kan se at det er lang tid siden at du har lagt det her op. Men kan du muligvis svare mig på hvor mange gange man skal gange opskriften op for at lave den til en normal lagkage? :))

  SvarSlet