mandag den 29. oktober 2012

Græskartærte - Pumpkin pie

1 tærte (26 cm.)

Mørdej:
300 g. hvedemel
150 g. smør (stuetemperatur)
100 g. flormelis
1 æg

Græskarfyld:
1 hokkaido græskar
150 g. muskovado sukker
1 spsk. majsstivelse
½ tsk. salt
3/4 tsk. stødt kanel
3/4 tsk. stødt ingefær
½ tsk. vaniljeekstrakt
1/4 tsk. stødt muskatnød
1 dåse kondenseret mælk
3 æg
 
Mørdej:
Ælt alle ingredienser sammen, og undgå at "overælte" den. Læg den på køl ½ time, og rul den derefter ud. Læg mørdejen i en tærteform og "blindbag" den ved 200 grader i ca. 15 minutter.



 
Græskarfyld:
Halver græskarret og fjern kernerne. Skær det ud i 12 både. Bag dem ved 130 grader i ca. 50 minutter (indtil de er møre).
Skrab græskarkødet ned i en skål og brug en stavblender til at blende det til puré. Hæld pureen i en stor skål, sammen med muskovadosukker, majsstivelse, salt, kanel, ingefær, vaniljeekstrakt, muskatnød, kondenseret mælk og æg og rør det sammen.
Hæld blandingen i den bagte mørdej og bag tærten i ca. 35-40 min. ved 175 grader. - indtil midten er fast. Server en evt. med vaniljeis eller flødeskum.










 
 

2 kommentarer:

  1. Hvor er den fin, den går lige til en Halloweenfest med det naturlige orange look :D

    - Anne

    SvarSlet
  2. Tak Anne (og du har ganske ret - det er en rigtig halloweentærte)

    SvarSlet