mandag den 3. september 2012

Dumle cupcakes 2


ca. 12 cupcakes

Vaniljecupcake:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)

Karamel:
83 g. piskefløde
83. sukker
8 g. smør
½ tsk. vaniljeekstrakt
1 knsp. salt

Dumlecreme:
1 husblas
75 g. Dumle chokolader
1,25 dl. piskefløde

Chokoladeovertræk:
ca. 300 g. mælkechokolade

Vaniljecupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Karamel:
Smelt 1/3 af sukkeret. Tilsæt smør, og hæld derefter fløde i lidt ad gangen. Hvis man hælder for meget i størkner karamelmassen, og man må begynde forfra. Tilsæt resten af sukkeret, og lad det koge i nogle minutter så det tykner. Tilsæt vaniljeekstrakt og salt. Tag karamelmassen af varmen, og lad det køle af, stil det herefter køligt.

Dumlecreme:
Udblød husblassen. Skær Dumle-chokoladerne i mindre stykker. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over Dumle-chokoladen, og rør indtil de er opløst. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer (gerne natten over). Pisk cremen let op inden den skal bruges.

Samling:
Udhul kagerne og fyld dem med karamel og luk hullet til. Smør kagerne med Dumlecreme på toppen og dyp dem i smeltet mælkechokolade.


2 kommentarer:

  1. For pokker da - hvor ser de skønne ud.
    PS er det ikke bare en skøn udstikker til at lave huller med?

    SvarSlet
  2. Tusind tak :-) Jo den er super brugbar, jeg er rigtig glad for den...

    SvarSlet