torsdag den 6. september 2012

Rabarber-is



Rabarberkompot:
½ vaniljestang
400 g. rabarber
160 g. sukker
8 dl. vand
1 citron (økologisk)

Rabarber-is:
3 dl. rabarbersaft (fra kompotten)
350 g. rabarberkompot uden saft (fra kompotten)
4 æggeblommer (past.)
½ l. piskefløde
125 g. sukker

Rabarberkompot:
Skyl og skær rabarberne i mindre stykker. Læg rabarber, sukker, vaniljekorn, citron i kvarte og vand i en gryde. Lad det småsimre i 5 minutter, og tag gryden af vamen, og lad det stå og køle af i gryden indtil det er lunkent. Si væsken fra "rabarberkompotten", så saft og kompot er adskilt.

Rabarber-is:
Kog de 3 dl saft ind til 1 dl. saft og køl det ned. Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk derefter flødeskummet og vend det i æggesnapsen. Tilsæt saften og kør det på ismaskinen. 2 minutter inden isen er færdig tilsættes kompotten.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar