tirsdag den 25. september 2012

Frysetørret hindbær cupcakes med guf

ca. 12 cupcakes

Vanilje cupcakes:140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
2 spsk. frysetørret hindbær

Hindbærguf:
60 g. vand
150 g. sukker
80 g. glucose
1 stang vanilje
100 g. past. æggehvider
2 spsk. sukker
1 spsk. frysetørret hindbær pulver

Vaniljecupcakes:Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed, og bland til sidst de frysetørret hindbær i. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Hindbærguf:
Kog vand, sukker, glucose og vaniljekorn uden låg - indtil massen når en temperatur på 117 grader. Brug et stegetermometer. Pisk æggehviderne næsten stive med 2 spsk. sukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i æggehvidemassen, mens du stadig pisker. Det er en bonus at bruge en køkkenmaskine ved denne proces. Pisk videre i ca. 8 minutter så den bliver endnu mere fast og cremet. Vend til sidst hindbærpulveret i og pynt kagerne med guf-massen og frysetørret hindbær.2 kommentarer:

 1. Hejsa.

  Har ledt længe efter en tyl, som du bruger til guffen, med det der twist. Kan du huske noget om hvor du har købt den henne, eller evt. mærket på den?

  Hilsen Rikke.

  SvarSlet
 2. Hej Rikke
  Jeg har købt den i Kunst & Køkkentøj, mærket er Städter og udover det står 18 mm. Jeg tror jeg gav 25 kr. for den.
  Vh. Rikke

  SvarSlet