lørdag den 22. september 2012

Kokos-lime Cupcakes

Ca. 12 cupcakes

Kokos Cupcakes:
220 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
Skal af 1 lime (økologisk)
70 g. kokosmel
110 g. smør (smeltet)
1 tsk. honning
130 g. sukker
175 ml. kokosvand
175 ml. mælk

Lime Buttercreme:
120 g. smør (stuetemperatur)
500 g. flormelis
1 tsk. vaniljeekstrakt
Skal af ½ lime (økologisk)
2 tsk. limejuice/saft
1 spsk. mælk

Kokos Cupcakes:
Varm ovnen til 180 grader. Sigt mel, bagepulver og natron i en skål. Tilsæt fintrevet limeskal og kokosmel. Rør smeltet smør, honning og sukker sammen i en skål, og tilsæt kokosvand og mælk. Rør det indtil det er ensartet. Tilsæt de tørre ingredienser og rør det forsigtigt sammen. Fordel dejen i forme og bag dem i 20-25 minutter. Lad dem køle af.

Lime Buttercreme:
Rør smørret luftigt i et par minutter. Sigt halvdelen af flormelisen i, og rør godt. Tilsæt resten af flormelisen, limeskal, limejuice/saft, mælk og vanilje, rør ved lav hastighed indtil det er blandet sammen. Skru nu op på medium hastighed og rør i 4-5 minutter. Spred buttercremen ud på kagerne, og dyp dem til sidst i kokosmel og pynt med tynde lime skiver.







2 kommentarer:

  1. Som kokos-elsker er jeg meget interesseret i disse kager :)
    Men kokosvand - ikke kokosmælk? Hvor fås det henne?

    SvarSlet
  2. Skønt....Kokosvand kan fås hos diverse helsebutikker. Det er vand fra de umodne kokosnødder. Jeg har brugt dem der hedder Cocowell.
    Vh. Rikke

    SvarSlet