Mørdej:
150 g. hvedemel
75 g. smør (stuetemperatur)
50 g. flormelis
½ æg
Æblefyld:
250 g. æbler (skrællet og udskårret)
20 g. smør
1 spsk. sukker
½ vaniljestang
Mazarinmasse:
60 g. marcipan
60 g. sukker
60 g. smør (stuetemperatur)
1 æg (stuetemperatur)
15 g. mel
Mørdej:
Ælt alle ingredienser sammen, og undgå at
"overælte" den. Læg den på køl ½ time, og rul den derefter ud. Læg mørdejen i en
tærteform og "blindbag" den ved 200 grader i 10-15 minutter. Lad den let afkøle.
Æblefyld:
Skræl æblerne og skær dem i både. Smelt smørret på en pande og steg æblerne ved svag varme. Når æblerne begynder at tage en smule farve og er halvmøre, så tilsættes sukker og vaniljekorn. Ryst panden nogle gange så sukkeret fordeler sig jævnt og stil herefter panden til side.
Mazarinasse:
Rør marcipanen sammen med sukkeret. Tilsæt smørret lidt ad gangen. Tilsæt ægget og vend til sidst mel i.
Smør mazarinmassen ud på tærtebunden og placer æblerne ovenpå og bag tærten i 10 min. ved 210 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar