12 cupcakes
Marcipan-chokolade cupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g.
sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk
(stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt
æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
160 g. revet marcipan
150 g. hakket semi mørk chokolade
1/4 tsk. mandelessens
Mandel frosting:
225 g. usaltet smør (stuetemperatur)
300-350 g. flormelis
2 spsk. mælk
1/4
tsk. vaniljeessens
1/4 tsk. mandelessens
Lidt blå farve
Marcipan-chokolade cupcakes:
Bland mel, bagepulver
og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål
piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg
ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent.
Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de
tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Bland kun
dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Tilsæt til sidst revet marcipan, hakket chokolade og mandelessens. Dejen må ikke "overrøres".
Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 15-20 minutter på
midterste rist. Lad kagerne køle af.
Mandel frosting:
I en skål røres smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter.
Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt
til sidst mælk, vaniljeessens, mandelessens og farve. Pynt kagerne med frosting og snefnug krymmel.
Gud, hvor er de dog fine! :)
SvarSletMange tak Amalie :-)
SvarSletUh, de lyder lækre! Meget juleagtige, og alligevel ville de nok kunne gå det meste af året :o)
SvarSlet