20 Flødeboller
Marcipanbunde:
200 g. marcipan
Flødebollecreme:
60 g. vand
150 g. sukker
80 g. glucose
1 stang
vanilje
100 g. past. æggehvider
2 spsk. sukker
300-400 g. chokolade
(til overtræk)
Marcipanbunde:
Rul marcipanen ud i den tykkelse du ønsker til dine bunde, på et stykke
bagepapir. Det er lettere at bruge bagepapir under så det ikke klister fast til
bordet. Hvis bagepapiret glider på bordet, så læg en fugtig klud under. Udstik 20 bunde på ca. 5 cm. og bag bundene ved 180 grader i ca. 5 minutter til
de er gyldne i kanten.
Flødebollecreme:
Kog vand, sukker, glucose og vaniljekorn uden låg - indtil massen når en
temperatur på 117 grader. Brug gerne et stegetermometer. Pisk æggehviderne
næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld sukkermassen i en tynd stråle i
æggehvidemassen, mens du stadig pisker. Pisk videre i ca. 8 minutter så den
bliver endnu mere fast og cremet. Fyld massen i en sprøjtepose med en stor rund
tyl.
Sprøjt cremen ovenpå bundene og lad cremen "sætte" sig i 5-6 timer.
Overtræk dem herefter med chokolade.
Hvor er de blevet flotte :-) Jeg har stadig til gode at prøve at lave flødeboller... Mest fordi jeg er bange for at de skal mislykkedes.
SvarSletTak, håber snart du kaster dig ud i det - for hjemmelavet flødeboller smager virkelig skønt, og det er slet ikke så svært :)
SvarSlet