20-25 saltkarameller
Saltkarameller:
250 g. sukker
2,5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
25 g. smør
3 tsk. salt (fx. Læsø)
Saltkarameller:
Smelt 1/3 af sukkeret. Tilsæt smør, og hæld
derefter fløde i lidt ad gangen. Hvis man hælder for meget i størkner
karamelmassen, og man må begynde forfra. Tilsæt resten af sukkeret og
vaniljekornene, og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt til sidst salt. Tag
karamelmassen af varmen når det måler 125-126 grader. Stil det køligt.
Når karamellen er aflølet drysser man lidt salt på toppen og derefter skærer man det i mindre stykker.
Åh dog! De ser HELT rigtige ud..... og jeg som ellers havde svoret, at vi holdt os til mokkakaramellerne og de helt klassiske flødekarameller i år. Det går vist ikke - dine ser uimodståelige ud :)
SvarSletMange tak for den søde kommentar, jeg bliver altid glad når nogen har lyst til at afprøve de opskrifter jeg ligger ud :)
SvarSletDet er nogle lækre opskrifter du har på din blog - Har lige tilmeldt mig den.
Vh. Rikke
Lige over :)
SvarSlet