ca. 12 stk.
Donut dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje
ekstrakt
Chokolade-ganache:
200 g mørk chokolade (finthakket)200 g fløde
20 g glukose
Donut dej:
Varm smør og mælk
(det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel,
sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i
lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør
ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt
dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet
rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud
med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i diameter.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og
frituresteg dine donuts. De skal være let gyldne. Lad dem afkøle en
smule inden de overtrækkes af chokolade-ganache.
Chokolade-ganache:
Varm fløde og glukose i en kasserolle og hæld det over den finthakket chokolade. Rør det sammen og lad det afkøle lidt inden det hældes over dine donuts.
ej hvor der det lækkert ud! mums
SvarSlet