12 cupcakes
Chokoadecupcake:
100 g. mørk chokolade
175 g. smør
225 g. sukker
4 æg
100 g. selvhævende mel
2½ spsk. kakaopulver
knivspids salt
Flødebollecreme:
30 g. vand
75 g. sukker
40 g. glucose
½ stang vanilje
50 g. past.
æggehvider
1 spsk. sukker
200 g. mørk chokolade (til overtræk)
Chokoladecupcakes:
Smelt chokolade og smør over vandbad, fjern det derefter fra vandbadet og rør sukkeret i. Lad det afkøle i 10 min og rør derefter med en elektrisk håndmixer i 3 min og tilsæt æggene et ad gangen. Sigt mel, kakaopulver og salt i dejen og rør indtil dejen er homogen. Fordel dejen i forme og bag kagerne ved 180 grader i 20-25 minutter.
Flødebollecreme:
Kog vand, sukker, glucose og vaniljekorn uden låg - indtil massen når en
temperatur på 117 grader. Brug gerne et stegetermometer. Pisk æggehviderne næsten stive med 1 spsk. sukker. Hæld sukkermassen i en tynd
stråle i æggehvidemassen, mens du stadig pisker. Pisk videre i ca. 8 minutter så den bliver endnu mere fast og cremet. Fyld massen i en sprøjtepose med en stor rund tyl.
Sprøjt cremen ovenpå kagerne og lad cremen "sætte" sig i 5-6 timer. Overtræk dem herefter med chokolade, ved at dyppe dem ned i tempereret chokolade.
Oh my.. Det ser jo fuldstændig fantastisk ud. Flødebolle oven på en lækker chokomuffin - what's not to like?
SvarSletMå afprøves en dag. Mums!
Flotte, flotte kager du har her på bloggen.
Venlige hilsner,
J
Hej Jacque.
SvarSletSikke en dejlig kommentar - mange tak :-)
Og de smager super dejligt, så prøv dem endelig. Ha en god dag.
Vh. Rikke
Utrolige smukke og lækre. Skal afprøve dem onsdag, når jeg har fri. Har før lavet flødeboller, og da jeg putter chokolade på, smeltede creamen. Havde du de problemer?
SvarSlet- Rikke
Nej det har jeg aldrig prøvet, og jeg har lavet flødeboller en del gange. Jeg vil gætte på at din chokolade har været for varm. Håber i hvert fald disse lykkes :-) God jul.
SvarSlet