mandag den 27. maj 2013

Brownie, rabarbermousse og danske jordbær


ca. 8 små kager

Brownie:
125 g. smør
125 g. god chokolade (55 % ca.)
2,5 æg
200 g. sukker
1/4 vaniljestang
100 g. hvedemel
½ tsk. salt

Rabarbermousse:
500 g. rabarber
200 g. sukker
½ dl. vand
6 husblas
30 g. flormelis
55 g. past. æggehvide
3,75 dl. piskefløde

Pynt:
250 g. danske jordbær

Brownie:
Knæk chokoladen i mindre stykker. Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde. Imens piskes æg, sukker og vaniljekorn med et piskeris til en æggesnaps. Bland mel og salt i en anden skål. Lad den smeltede smør og chokolade køle lidt af. Pisk æggesnapsen og chokolademassen sammen. Sigt til sidst mel/salt i dejen, og vend det forsigtigt. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter. (Den er færdig når toppen begynder at ligne marengs og sprækker). Lad den køle af. Udstik de små browniebunde, og

Rabarbermousse:
Skyl og skær rabarberne ud i mindre stykker. Kog dem let møre med sukker og vand, og tag gryden af varmen. Tilsæt husblas og blend det så det bliver til puré. Hæld pureén op i en skål. Pisk æggehviderne stive med flormelis, og vend det i pureen. Pisk fløden til skum, og vend den i. Saml nu de små kager.

Samling:
Placer en moussering på en tallerken/fad med en plastikstrimmel indvendigt. Læg browniebunden i. Fordel rabarbermousse ovenpå. Stil på køl i mindst 3-4 timer. Fjern herefter plaststrimlen, og pynt med søde, friske, danske jordbær.








5 kommentarer:

  1. Uhm, den ser lækker ud!! Hvor stor en form bagte du din brownie i?

    Marianne

    SvarSlet
  2. Tak Marianne. Formen er 22 x 22 cm og min moussering er på 6,5 cm

    SvarSlet
  3. Ej, hvor ser det bare godt ud! Er sikker på den er så god med fyldig chokobund, blød skum og friske bær - yum.

    - Anne

    SvarSlet
  4. Tak Anne. Det er en god kompination med alt det gode ;-)

    SvarSlet
  5. Hvor flydende er rabarbermoussen når den er klar til brug? Kan den hældes i en sprøjtepose og tylles på en kage?

    SvarSlet