fredag den 8. februar 2013

Twisted Donuts





ca. 12 stk.


Donut dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt
 
Donut dej:
Varm smør og mælk (det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel, sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet, deles den op i 12 lige store dele (afhængig af hvor store man kan lide dem). Rul delene ud til pølser, og sno pølsen om sig selv.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og frituresteg dine twisted donuts. De skal være let gyldne. Drys flormelis over og spis dem.
 


 

2 kommentarer:

  1. Og så fandt man sig lige en ny blog så bare må følges! Hvor er denne blog dog inspirerende! Jeg må jo bare følge dig :)

    God weekend!

    Julia - kreagrotten.blogspot.dk

    SvarSlet
  2. Ih... sikke en skøn kommentar, mange tak Julia. Dejligt du kan lide min blog :)

    SvarSlet