torsdag den 14. februar 2013

Mosters skønne boller - Boller med creme, mazarinmasse og glasurDisse boller er ren nostalgi. Jeg er vokset op med at min moster ofte lavede disse skønner bolle, og alle i familien spiste dem med stor glæde. Jeg har dog valgt at lave dem ekstra syndige og tilsætte lidt mazarinmasse. Så hvis du er til boller med dejlig (meget) creme og snask i, så er disse lige sagen.

16 stk.

Boller:
25 g. gær
1 1/4 dl. mælk
1 æg
1 tsk. salt
50 g. sukker
175 g. smør
ca. 280 g. mel

Creme:
2 dl. sødmælk
1 tsk. vaniljesukker
3 æggeblommer
25 g. sukker
1 tsk. maizenamel

Mazarinmasse:
60 g. marcipan
60 g. sukker
60 g. smør (stuetemperatur)
1 æg (stuetemperatur)
15 g. mel

Boller:
Lun mælken ved svag varme. Smuldr gær ned i en stor skål, og hæld den lune mælk heri. Rør så gæren bliver opløst. Tilsæt æg, salt, sukker og smør. Tilsæt til sidst mel (lidt ad gangen), og tilsæt kun mel til dejen er lind - ellers bliver dejen for tør. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.

Creme:
Start med at bringe mælken i kog. Pisk æggeblommer med vaniljesukker, sukker og maizenamel. Hæld den kogende mælk over i "æggemassen" og pisk. Kom cremen tilbage i gryden og varm den igennem til temperaturen er lige under kogepunktet, og pisk den igennem indtil cremen tykner. Køl cremen af i køleskabet.

Mazarinmasse:
Rør alle ingredienser sammen, og rør kun til det har samlet sig. Stil massen i køleskab i en ½ time.

Samling:
Rul dejen ud i en firkant og skær 16 firkanter. Tag en firkant og smør mazarinmassen ud først og fyld herefter 1 tsk creme ovenpå og luk de fire kanter ind over hinanden. Luk igen de nu nye dannede fire kanter - så cremen lukkes inde og det ligner en rund bolle. Lad bollerne efterhæve i 10-15 minutter. Bag bollerne på næstnederste rille ved 200 grader i ca. 10 minutter. Køl bollerne af og pynt dem med chokoladeglasur og evt. hvide chokoladespåner som jeg har gjort.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar