søndag den 14. oktober 2012

Gåsebryst

8 stk.

Butterdejsbund:
½ butterdejsrulle
4 spsk. hindbærsyltetøj

Kagecreme:
1 pose kagecreme (Dr. Oetker)
3 dl. flødeskum

Flødeskum:
4 dl. flødeskum

Marcipanovertræk:
400 g. marcipan (Odense marcipan)
200 g. flormelis
50 g. glukose sirup

Butterdejsbund:
Halver bunden, og prik den med en gaffel og bag den gylden og sprød. Spred hindbærsyltetøjet ud på den kolde bund.

Kagecreme & Flødeskum:
Lav kagecremen og stil den i køleskab i ½ time. Tag den derefter ud og pisk let cremen. Vend flødeskummet (3 dl.) i og hæld cremen i en sprøjtepose. Sprøjt to striber kagecreme ud på bundens midte og en stribe ovenpå (så der dannes en trekant).
Sprøjt herefter flødeskum (4 dl.) ovenpå kagecremen, så kagecremen er dækket af flødeskum. Brug en palet til at sprede flødeskummet flot ud med og form en trekant.

Marcipanovertræk:
Ælt marcipan, flormelis og glukose sirup sammen. Rul herefter marcipanovertrækket ud så den nogenlunde passer til kagen (den kan skæres til). Placer marcipanovertrækket på kagen og skær kagen ud i 8 stykker.

OBS! Stil evt. kagen i fryseren, så er det nemmere at skære nogle flotte stykker.












1 kommentar:

  1. Nøøøøj, så meget creme og flødeskum og så lige en gang marcipan... mine hænder ryster helt ved tanken om at fingrene i sådan en, her på en søndag eftermiddag.

    Det må jeg prøve på et tidspunkt, når der er lidt flere end bare migselv til at spise det...

    Mhv. Christine

    SvarSlet