tirsdag den 24. juli 2012

Chokolade Brownie Is


ca. 0,8 liter

Brownie:
200 g. smør
200 g. 70% chokolade
4 æg
320 g. sukker
½ vaniljestang
160 g. mel
½ tsk. salt

Chokoladeis:
100 g. 55% chokolade
4 æggeblommer
125 g. sukker
½ liter piskefløde

Brownie:
Knæk chokoladen i mindre stykker. Smelt smør og chokolade ved svag varme i en gryde. Imens piskes æg, sukker og vaniljekorn med et piskeris til en æggesnaps. Bland mel og salt i en anden skål. Lad den smeltede smør og chokolade køle lidt af. Pisk æggesnapsen og chokolademassen sammen. Sigt til sidst mel/salt i dejen, og vend det forsigtigt. Fordel dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 180 grader i ca. 30 minutter.
Den er færdig når toppen begynder at ligne marengs og sprækker. Lad den køle af, og stil den i køleskab. Den er bedst minimum 1 døgn i køleskab. Skær den i mindre firkanter, fx. 1,5 x 1,5 cm.




Chokoladeis:
Pisk fløden stiv, og stil den til side, den skal bruges senere. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps og vend den smeltede chokolade i. Vend herefter forsigtigt flødeskummet i, og kør det på en ismaskine. Lige inden isen er klar vendes de små brownie stykker i isen (du bestemmer selv hvor mange)



2 kommentarer:

  1. Det ser virkelig lækkert ud! Det er da rigtig Ben & Jerry's agtigt :-)

    www.johanneblog.dk

    SvarSlet
  2. Mange tak :-) Jeg elsker Ben & Jerry, og de var helt sikkert min inspiration til denne is!

    SvarSlet