torsdag den 17. januar 2013

Donuts med sukker


ca. 12 stk.

Donut dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt

Sukker:
1 dl. Sukker
25 g. Smør (smeltet)

Donut dej:
Varm smør og mælk (det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel, sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i diameter.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og frituresteg dine donuts. De skal være let gyldne. Lad dem afkøle en smule inden de dyppes i sukker.

Sukker:
Smelt smørret og pensl hver donut med smør. Dyp herefter i sukker.







3 kommentarer:

  1. Hvor er de fine. Er faktisk selv ved at bage donuts ud fra din opskrift. De er bare lækre :)

    SvarSlet
  2. Tak :) Håber dine donuts blev gode.
    Kh. Rikke

    SvarSlet
  3. Hej :)
    Når du skriver "kop" mener du så "cup" som i udenladnske opskrifter, eller kop som en almindelig kop?

    SvarSlet