lørdag den 26. januar 2013

Donuts med chokolade-ganache


ca. 12 stk.

Donut dej:
3/4 kop mælk
3 spsk. smør
3 1/4 kop mel
1/3 kop sukker
½ tsk. salt
2,5 tsk. tørgær
2 store æg
1 tsk. vanilje ekstrakt

Chokolade-ganache:
200 g mørk chokolade (finthakket)
200 g fløde
20 g glukose

Donut dej:
Varm smør og mælk (det skal ikke koge). Fjern gryden fra varmen.
Rør 2,5 kop mel, sukker, salt og gær sammen på en køkkenmaskine ved lavt tempo. Hæld smør/mælk i lidt ad gangen. Rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt æg og vanilje, og rør ved medium tempo i 2 minutter. Tilsæt det resterende mel og rør i 1 minut. Sæt dejen til hævning i 45 minutter med et klæde over.
Når dejen har hævet rulles den ud med en højde på ca. 1 cm. Brug to udstikkere til at stikke dem ud med. En stor udstikker på 9 cm. i diameter og en lille på 2,5 cm. i diameter.
Lad dem efterhæve i 30 minutter med et klæde over. Varm olien op, og frituresteg dine donuts. De skal være let gyldne. Lad dem afkøle en smule inden de overtrækkes af chokolade-ganache.

Chokolade-ganache:
Varm fløde og glukose i en kasserolle og hæld det over den finthakket chokolade. Rør det sammen og lad det afkøle lidt inden det hældes over dine donuts.






1 kommentar: