tirsdag den 14. august 2012

Rainbow cupcakes


ca. 12 cupcakes

Rainbow cupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
Pasta farve (fx. gul, grøn, blå, lyserød og lilla)

Vaniljebuttercreme:
112 g. usaltet smør (stuetemperatur)
150-200 g. flormelis
1 tsk. mælk
½  tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt

Rainbow cupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fordel dejen i 5 skåle, og bland dejen med de forskellige farver, og læg dejen i lag. Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Vaniljebuttercreme:
Rør smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til sidst mælk, vaniljeekstrakt og salt. Smør cremen på toppen af cupcaken og dyp toppen i krymmel.








5 kommentarer: