lørdag den 25. august 2012

Marcipancupcakes med kirsebær-buttercreme

12 stk. cupcakes

Marcipancupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
100 g. marcipan

Kirsebær-buttercreme:
225 g. usaltet smør (stuetemperatur)
350-400 g. flormelis
2 tsk. mælk
1 tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt
5-6 spsk. blendet friske kirsebær

Marcipancupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Riv marcipanen og tilsæt den. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 15-20 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Kirsebær-buttercreme:
Skyl kirsebærene, fjern stenen og blend dem. I en skål røres smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til sidst mælk, vaniljeekstrakt, salt og blendet kirsebær. Sprøjt cremen ud på de kolde cupcakes og pynt med friske kirsebær.







Ingen kommentarer:

Send en kommentar