onsdag den 22. august 2012

Citroncupcakes med citroncreme

12 cupcakes

Citroncupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
2 tsk. fintrevet citronskal (øko)

Citroncreme:
2 husblas
150 g. hvid chokolade
2,5 dl. piskefløde
1,5 øko citroner

Citroncupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Riv citronskallen fint. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed, og til sidst citronskallen. Bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 10-15 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.

Citroncreme:
Udblød husblassen. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden sammen med citronskal. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer. Pisk cremen let op, og put cremen i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt cremen ud på kagerne.
OBS! Man kan evt. farve cremen gul med pastafarve eller frugtfarve.


 


 

2 kommentarer:

  1. Øj de ser lækre ud!!

    Og hvor er den smart den cupcake is ske - hvor har du mon købt den henne?

    SvarSlet
  2. Mange tak :-) Jeg har købt is-skeen i New York, men jeg tror også man kan få dem herhjemme. Evt. i Kunst & Køkkentøj.
    Vh. Rikke

    SvarSlet