Rosin cupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk. bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl. kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1 æggehvide (stuetemperatur)
70 g. rosiner
Glaze:
5 spsk. smeltet
smør
2,5 kop
flormelis
1 tsk. vanilje
ekstrakt
5 spsk. kogende vand
Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent. Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Tilsæt rosiner og bland kun dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres". Fyld 3/4 dej i forme og bag kagerne ved 175 grader i 15-20 minutter på midterste rist. Lad kagerne køle af.
Glaze:
Rør alle ingredienser sammen, og pynt kagerne med glaze og krymmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar