Chokoladekage:
270 g. mel
410 g. sukker
90 g. kakao
9 g. natron
7,5 g. bagepulver
7,5 g. salt
1,1 dl. olie
2,1 dl. kærnemælk (lunken)
2 dl. espresso (lunken)
3 æg
4 tsk. vaniljesukker
Buttercreme:
500 g. usaltet smør (stuetemperatur)
650-900 g. flormelis
ca. 4,5 tsk. mælk
2 tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt
Chokoladekage:
Sigt alle de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne og rør ved medium hastighed i 2 minutter. Hæld dejen i 2 springforme på 18 cm, og bag dem ved 180 grader i 35 minutter.
Buttercreme:
Rør smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til sidst mælk, vaniljeekstrakt og salt.
Samling:
Smør buttercreme på toppen af den ene kage og læg den anden ovenpå og smør hele kagen op med buttercreme og stil den i køleskab indtil den er hård.
Opdel resten af buttercremen i 3 skåle og farv dem de farver du ønsker. Smør den ene farve buttercreme på toppen af kagen, den anden farve på øverste del af kagen og til sidst den tredje farve på den nederste del af kagen. Udglat buttercremen med en palet. Pynt evt. med krymmel på toppen.
Ser sørme lækker ud...
SvarSletHold op hvor er den vild!
SvarSletMange tak :-)
SvarSlet