12 stk. cupcakes
Marcipancupcakes:
140 g. mel
170 g. smør (stuetemperatur)
170 g. sukker
1,5 tsk.
bagepulver
1/4 tsk. fint salt
½ dl. mælk (stuetemperatur)
½ dl.
kærnemælk (stuetemperatur)
1 vaniljestang
1 helt æg (stuetemperatur)
1
æggehvide (stuetemperatur)
100 g. marcipan
Kirsebær-buttercreme:
225 g. usaltet smør (stuetemperatur)
350-400 g. flormelis
2 tsk. mælk
1
tsk. vaniljeekstrakt
Lidt salt
5-6 spsk. blendet friske kirsebær
Marcipancupcakes:
Sprøjt fedtstof i formene eller pensel med smeltet smør. Bland mel, bagepulver
og salt i en skål. Bland mælk og kærnemælk i en anden skål. I en tredje skål
piskes smør og sukker ved medium hastighed i 2-3 minutter. Tilsæt det hele æg
ved lav hastighed, og rør dejen ved medium hastighed indtil den er homogent.
Tilsæt herefter æggehviden og rør indtil dejen er homogen. Tilsæt skiftevis de
tørre ingredienser og de våde ingredienser ved lav-medium hastighed. Riv marcipanen og tilsæt den. Bland kun
dejen så den lige akkurat er ensartet og homogen. Dejen må ikke "overrøres".
Fyld 3/4 dej i formene og bag kagerne ved 175 grader i 15-20 minutter på
midterste rist. Lad kagerne køle af.
Kirsebær-buttercreme:
Skyl kirsebærene, fjern stenen og blend dem. I en skål røres smørret luftigt og hvidt ved medium hastighed i 3-4 minutter. Tilsæt
flormelis (lidt ad gangen indtil det er arbejdet ind i smørret). Tilsæt til
sidst mælk, vaniljeekstrakt, salt og blendet kirsebær. Sprøjt cremen ud på de kolde cupcakes og pynt med friske kirsebær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar