tirsdag den 9. april 2013

Hindbærmousse kage


25 cm. lagkage

Genoisebund:
10 æg
210 g. sukker
2 vaniljestænger
100 g. smør
210 g. hvedemel
Lidt smør og mel til formen

Hindbærmousse:
400 g. frosne hindbær
200 g. sukker
Saft af 2 citroner
8 blade husblas
40 g. flormelis
2 æggehvider (past.)
5 dl. piskefløde

Vaniljecreme:
1 pk. vaniljecreme
½ vaniljestang
2-3 dl. flødeskum

Overtræksmarcipan:
200 g. marcipan
100 g. flormelis
25 g. glucosesirup
Lyserød pastafarve

Hvid chokoladecreme:
2 husblas
150 g. hvid chokolade
2,5 dl. piskefløde
Lyserød pastafarve

Genoisebund:
Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en springform på 25 cm med lidt smør og drys med mel.
Sæt en gryde over med vand i, og varm det op (det skal ikke koge).
Pisk æg og sukker sammen i en skål til æggesnaps. Stil skålen i vandbad, og rør i massen indtil sukkeret er smeltet. Massen skal være næsten lunken.
Tag skålen op og pisk massen kraftigt i 8 minutter. Pisk derefter mindre kraftigt i 15 minutter. Smelt smørret i en lille gryde og lad det køle af (men ikke stivne). Sigt mel i en skål. Sigt det igen ned i æggemassen, og vend det forsigtigt. Tilsæt det lunkne smør, men kun det klare smør. Vend smørret i dejen. Hæld straks dejen i den smurte form. Bag den i 30-40 minutter. Lad den køle af, og flæk den i fire inden kagen skal lægges sammen.

Hindbærmousse:
Udblød husblas i koldt vand. Varm hindbær sammen med sukker og citronsaft. Pres vandet fra husblas og smelt det i hindbærene. Blend det hele og sigt det igennem et fint trådsigte. Når puréen er ca. 40-45 grader, piskes æggehviden stiv med flormelis og vendes i. Pisk fløden til skum, og vend også den i moussen.

Vaniljecreme:
Lav vaniljecremen, og bland den med vaniljekorn (og lidt sukker) og stil den på køl indtil den er fast. Bland cremen med flødeskum.

Overtræksmarcipan:
Marcipan, flormelis og glucose røres sammen. Pastafarven tilsættes og æltes rigtig godt (tilsæt lidt ad gangen). Rul den ud som på nedenstående billede. Brug gerne lidt flormelis på bordet. Skær kanterne af så den passer til din kage både i højden og længden.

Hvid chokoladecreme:
Udblød husblassen. Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, og rør. Vrid husblassen fri for vand og smid den ned til chokoladen/fløden. Tilsæt lidt pasta farve. Når al chokoladen er smeltet, dækkes cremen til med film, og stilles i køleskab minimum 3-4 timer. Pisk cremen let op, og put cremen i en sprøjtepose med tyl.

Samling:
Læg en bund nederst, så hindbærmousse, så bund, så vaniljecreme, så bund, så hindbærmousse og til sidst bund. Smør kagen op med lidt flødeskum, og rul marcipanen om kagen. Sprøjt små "dutter" af hvid chokoladecreme øverst på kagen og drys evt. med lidt frysetørret hindbærpulver.



5 kommentarer:

  1. Uhmmm, den ser godt nok skøn og lækker ud.

    Tror da næsten jeg snarest må finde på en god undskyldning til at forsøge mig med at lave sådan en. :-)

    SvarSlet
  2. Nøj den ser god ud. Kunne godt spise et stykke lige nu :-) Den komme lige på listen over ting som skal prøves...

    Kig evt. forbi min blog jeg har gang i en give away
    http://bybusk.dk/2013/04/06/fodselsdags-give-away/

    SvarSlet
  3. Hvor ser den vel nok flot og tøset ud! Og så elsker jeg altså bare hindbær <3

    - Anne

    SvarSlet
  4. Hold da op! Den ser godt nok skøn ud :) Klart et bud på en kage i anledning af Kagens Dag d. 14. maj... Mon ikke jeg skal i gang med den :)

    SvarSlet
  5. Den vanillestang du nævner ved bundene - hvordan skal den i dejen?

    SvarSlet