søndag den 25. november 2012

Saltkarameller

20-25 saltkarameller

Saltkarameller:
250 g. sukker
2,5 dl. piskefløde
1 vaniljestang
25 g. smør
3 tsk. salt (fx. Læsø)

Saltkarameller:
Smelt 1/3 af sukkeret. Tilsæt smør, og hæld derefter fløde i lidt ad gangen. Hvis man hælder for meget i størkner karamelmassen, og man må begynde forfra. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljekornene, og lad det koge i nogle minutter. Tilsæt til sidst salt. Tag karamelmassen af varmen når det måler 125-126 grader. Stil det køligt. Når karamellen er aflølet drysser man lidt salt på toppen og derefter skærer man det i mindre stykker.





3 kommentarer:

  1. Åh dog! De ser HELT rigtige ud..... og jeg som ellers havde svoret, at vi holdt os til mokkakaramellerne og de helt klassiske flødekarameller i år. Det går vist ikke - dine ser uimodståelige ud :)

    SvarSlet
  2. Mange tak for den søde kommentar, jeg bliver altid glad når nogen har lyst til at afprøve de opskrifter jeg ligger ud :)
    Det er nogle lækre opskrifter du har på din blog - Har lige tilmeldt mig den.
    Vh. Rikke

    SvarSlet