mandag den 4. juni 2012

Lakridsmarengs


Lakridsmarengs:
65 g. æggehvide
65 g. sukker
65 g. flormelis
½ tsk. lakridspulver (Bülow)
2 tsk. salt lakridssirup (Bülow)

Lakridsmarengs:
Pisk æggehviden næsten stiv, og tilsæt sukker. Pisk massen stiv, og tilsæt så flormelis så den bliver "sej" og blank. Tilsæt lakridspulver og lakridssirup. Hæld det i en sprøjtepose med den ønskede tylle, og sprøjt marengs ud i den størrelse du ønsker. Drys evt. lidt laridspulver på dem.



Bag dem ved 120 grader i 45 minutter. Disse er lidt store i det, så hvis man laver dem mindre skal de have mindre bagetid. Hvis man tager dem ud, når nogle af dem begynder at sprække plejer de at være færdige. Så er de lækre bløde indeni, og sprøde udenpå. Disse marengs kan ikke sammenlignes med de kedelig "kys" man kan købe i supermarked.



Del dem med nogle du holder af

2 kommentarer:

  1. Hey...
    De lyder super lækre..et spørgsmål.
    Nu når du, som jeg selv, er cakeaholik, har du så smagt lakridsmarengs fra sweet Valentins i torvehallerne??
    Hvis ja, minder smagen om dem, for det er nok nær noget af det lækreste jeg har smagt, hvis nej...skynd dig at smag dem :))
    Tak for inspiration, og billeder...må straks igang -
    Sidste spørgsmål, ang flormelisen, skal den piskes i til sidst eller bare vendes i??
    Mvh Zohl

    SvarSlet
  2. Dem har jeg aldrig smagt, men tak for tippet.... Dem vil jeg helt sikkert smage :)
    Du skal piske flormelisen til sidst, så massen bliver let sej.
    God fornøjelse ;-)

    SvarSlet